Chislehurst Family Home

A newly built home, elevated with our signature lived-in aesthetic. Natural materials and colour palette enhance wellbeing.

This newly built home is the perfect balance between classical and contemporary living. Our clients previously lived in a much older property and they experienced a range of allergies and respiratory conditions. Furthermore, their former home was not the solace they longed for. They envisioned a home with an airy interior, with a comforting lived-in aesthetic, and a place of solace that could improve their wellbeing.

We had the pleasure of collaborating with our clients, selecting the most beautiful natural materials for furnishings and finishes.  The palette for the interior is grounding, inspired by the neighbouring woodland.  A few select soft furnishings provide a nod to our clients’ Scottish heritage.

The large windows and full-height french doors makes the property light and accessible, ensuring all rooms can be fully utilised. Panelling and cornicing were introduced, to create a more classic and considered aesthetic.

Storage was fundamental to creating the clean and organised interior that our clients wanted, so we designed bespoke joinery in each reception room, a dressing room in the master suite and a pantry beside the kitchen.

Due to the careful combination of a calming colour palette and collation of natural fabrics and materials that nurture wellbeing, our clients now live with less stress and anxiety. Furthermore, the family’s health conditions have dramatically improved.

More From the Portfolio